test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 30 April 2015

Adjustable necklace untuk dijual @ RM15.00 satu

hello semua .... happy thursday ... esok cuti, so hari ni bolehlah happy happy ya masuk ofis ... ahaks, mrs pip jer yang cuti sepanjang tahun ...ngee ....

rantai untuk dijual .... RM15.00 termasuk pos .... ada banyak pilihan ... klik sini to go to blogshop mrs pip untuk intai intai pilihan yang lain ... cheers!








My little Iman ... From a sweet little darling to a lovely 2 yrs old toddler ...

Iman is sleeping rite now, chipumpum pon tidur nyenyak .... whenever tingu lil' Iman sleep sleep, teringat time lil'Iman kecil kecil dahulu .... dah besar dah anak mommy seorang ni .... muah muah lil' Iman .... 


Alhamdulillah, newborn Iman Rafael 
4/3/2013


lil' iman and dad - 1 week age


Iman 1 month old, a colic baby
1st time using pacifier, but later he rejected it


Iman 2 months old, love to cry love to smile


Iman 4 months old, what a chubby baby


Iman 5 months old, love starring at mommy


Iman 6 months old, good at roll over 
from left to the right ... and right to the left 


Iman 7 months old, our very 1st trip to oversea, 
our happy moments @ Lotte World 


Iman 8 months old, playing with his Gahool the Owl 


Iman 9 months old, what a little buddha! hahahaha


Iman 10 months old, love his baby walker a lot


Iman 11 months old, learning to stand up straight (at her aunty's shop)


Iman 11 months old, love his cereal so much ... yummy yummy ...


Iman 11 months old, love to read *just pretend*
actually this little Iman snatched mommy's book


Iman 11 months old, with his Bamba the bantal bucuk


yeah! Iman 12 months old, can walk now! notty notty more 


Iman 12 months old with his friends ...
Gazi the girrafe, Gama the Monster, and his fav. book


Iman 13 months old, driving his ferrari


Iman 14 months old, cheeky cheeky boy


Iman 15 months old, love playing ...


Iman with che che wawa, they both enjoy playing together


Iman and che che wawa happy playing ferrari


Iman can't let go of mommy's tablet that he called 'Ginger'


Iman and che che wawa were forced to wear Brazil jersey 
though they are German supporters! ngee


mommy's boy is grown up well ! 
Iman love to smile and climbing at everything he could at 16 months old ... hurm.... 


Iman at 21 months old, vacation at Kundasang ...
quite cold, Iman wore his sweater the whole day and nite


Iman at 23 months old, talk a lot and play a lot


Iman at 23 months old, know how to pose when mommy said
one two three gambarrrrrr


Iman at 24 months old, this is the day
Happy birthday mommy's little boy


Iman at 24 months old, a good hyung to his dongseng


Iman at 24 months old, love his brother a lot ...
always want to go near his brother ...

Dear my gummypie .... my lil'Iman
Mommy love you so much ...
Mommy still remember how mommy deliver you into this world,
and mommy so happy having you in mommy's arm for the very 1st time,
you were so little, so tiny, and so light at that time...
but now, you've grown up a lot ....

let's live happily and full with love together with daddy and chipumpum ....

love,
Mommy


.... Sabar yang hilang .....


salam ceria semua .... how's your day? kekadang tertanya juga mrs pip ni, di mana tahap kesabaran mrs pip ... now with two kids, yang seorang tu 25months old, yang seorang lagi 5 months old, banyak telatah banyak gelagat, dan selalunya menguji kesabaran as a mother ...

mrs pip is a fulltime housewife, tiada pembantu rumah, and kekadang ja when mr.Husband at home, he helps a lot jaga our little armies ni ... there goes my thanks to my husband ... kekadang kita ni isteri isteri lupa pula mau berterima kasih with our life partner aka mr.Husband, though kerja kerja yang kecil dia tolong buat pon, just say thank to him, it makes him feel appreciated and happy ... win win situation ok ...

how patience am I? huh! boleh hilang sabar whenever gummypie datang angin kus kus ... sesekali dia datang angin kus kus , i tell ya, kejap mau susu, you give susu dia bagi tumpah the susu all around the house ... then mrs pip mop la kan,  then dia main with his saliva, habis sofa dia jatuhkan saliva dia ... yuks! very dirty my son ... so, mrs pip bersihkan all his saliva  ...

then, dia jatuhkan all his toys pi bawah rumah, mrs pip collect and wash his toys, nnt dia cry cry a lot mau minta makan itu ini, mrs pip bagi then dia sepah sepahkan his food ... aduhai! ....


when he poked his bottle nipple with his toys

and in the same time, tetiba chipumpum nangis mau susu, so mrs pip breastfeed chipumpum, then in the same time gummypie datang lie next to me, but his legs keep kicking my back ... aduhai! ... mrs pip say stop, tak de nyer dia mau stop, then gummypie bangun and kerjakan his bed ... habis semua cadar dia tarik, selimut yang dilipat dan bantal yang disusun elok kemas dia rosakkan ...

hangin tak? then it is time untuk cook cook ... kejar masa untuk masak, then gummypie said, mummyyyyyy, want to poooooohhhh pooooohhhhh, tapi bila check dia tak pooooohhhhpooooohhhh pon ... then dia saja cakap "play bubble" ... then cry cry wanna play bubble .... play bubble tu sama ada dia mau mandi atau mau minta cuci his butt butt coz dah poooohhhhpoooohhh konon ... banyak notty la anak mummy ni .....

then nnt gummypie said ..... watch ceria ... then mrs pip buka la saluran 611 tu kan, tapi dia cry cry mau watch robocar poli, sedangkan robocar poli dah habis, kena tunggu till jam 2.30 pm untuk ulangan .... hadus! watch ultraman kids dah lah, lagi mau nangis minta robocar poli .... 

and there goes my tahap kesabaran when one day gummypie very notty and grumpy, mrs pip marah dia cukup cukup, and he just keep quiet ... then he asked for his milk and went to sleep ... and there goes the airmata ibu nangis coz very sebak and hilang sabar, but my gummypie still ask his milk from his mommy with a scared voice ...


a way gummypie asking for his milk with a scared voice

then lepas tu, mrs pip try improve myself as a mom ... gummypie is only 25months old, though it is a bit stressful jadi housewife, but still patience is a must .... sometimes kita marah anak not becoz they are notty, tapi kita lepaskan segala tekanan to our kids kan, it happens sometimes ... 

so, whenever mrs pip get mad to mr.Husband, mrs pip makan coklat, hahahaha ... a good way to reduce stress ... whenever gummypie kotorkan rumah, mrs pip take wet towel and wipe mana mana tempat yang dah dikotorkan with his milk or food ... whenever chipumpum cry cry a lot out of nothing tetiba nangis, mrs pip kiss kiss chipumpum a lot till he stops crying and starts smiling ....

each and every day, mrs pip tell myself "be patience a lot .... more than yesterday" .... hoping we can be a good mommy to our kids, and a smart wife to our husband ...


when he took over chipumpum's bed ... 
very the ta-ge-ge ... always want to win

happy parenting! 

Wednesday, 29 April 2015

Zebra in the house

oh no .... zebra in the house! and it turns -90 degree from axis-x ..... *wt heaven, am I teaching maths now*



when mrs pip asked gummypie ... what is this? nnt dia jawab ... mommy, kudaaaaaaaaaa .....huh! semangat dia jawab ni kuda .....

then mrs pip said, no ... it is not kuda ... this is zebra ....

nnt gummypie answered .... no mommmmyyyy, not zebra ... kuda niiiiiiii ..... siap buat muka marah coz mrs pip disagree with his yang ni kuda bukan zebra ....

ok, later we ask daddy ... is this kuda or zebra ok .... mrs pip saja ja menyakat ....

then when his daddy balik kerja, gummypie shows his zebra to his daddy and say , daddy .... kuda ni ... yang si daddy pun ikut ja la ... yaaaa, kuda ni ....

ok ... mommy kalah! ni memang kuda. full stop, the end.

From Labuan with chocolaties

mrs pip memang suka sangat makan coklat ... pantang kena offer coklat, memang terus ngap masuk mulut .... dan lagi best, kalau tetiba dapat coklat free kan, memang suka sangat ... dan antara coklat kegemaran mrs pip ialah CADBURY mixed nuts ...

last week mr.Husband outstation pigi labuan ... mrs pip kan, kalau cakap pasal labuan ni, memang mau sangat borong coklat, wei .... murah giler harga coklat di labuan compare here tau, kalau coklat cadbury yang satu bar besar tu, at our local supermarket harganya RM8.90 , tapi kalau di labuan memang super duper CHEAP ....

balik ja mr.Husband dari outstation, dia bagi a plastic of chocs ... teruja sangat ... mrs pip tak pesan pon suruh belikan coklat, tapi mr.Husband mmg dah tahu sgt perangai si isteri yang suka makan coklat kan, so dia bagi lah beli satu ikat coklat ... ngee *lepas ni mmg suka jer kalau mr.Husband outstation pi labuan*


ni lah coklat yang diborong oleh mr.Husband
satu ikat coklat tu, bersamaan dengan

5 bar coklat cadbury big size
+
2 pek oreo 
(yang satu pek telah dibaham dgn rakus oleh kita suami isteri)
+
1 botol minuman pokka sapporo
(rasa sama dengan ice cream soda)

dan harga untuk semua ni

v

v

v


yes! money worthy

hanya RM20.00

kalau tau mcm ni murah, sure suruh mr.Husband beli dua tiga ikat coklat kan !

lepas tu mr.Husband pesan "jangan makan sekali harung" .... mrs pip senyum jer .... few days before that, mr.Husband belikan a bar of chocolate Cadbury big size ... yang coklat tu mr.Husband belikan coz mau pujuk si isteri yang merajuk ... ahaks!


bila incik suami memujuk!
dapat coklat kegemaran ... merajuk pon hilang

thanks mr.Husband ... I lap you veli mucho mucho ...

Sunday, 26 April 2015

Resepi senang agar-agar berperisa jagung

hello semua ... hujung minggu dengan cuaca yang panas, alangkah baiknya kalau boleh kudap kudap something cool and yummy ... dan dengan cara yang sangat jimat! ngeeee ..... *golongan marhain sekarang ni kena lah selalu jimat cermat, mau beli kuih bun berinti  pon kena GST!* ... eh, macam pak ajit timah senyum panjang la .... kacing! bunyi syiling masuk poket dia kan ....


ni la rupa agar agar berperisa jagung yang mrs pip ...
sejukkan  seketika dalam peti sejuk,
then voila! bon apetit.

senang ja mau buat agar-agar ni ... bahan bahan pun mudah ....

bahan bahan yang super awesome:-

1 paket serbuk agar-agar, mrs pip guna yang white ja mcm dalam gambar dibawah, satu tin sweet corn jenama del monte, 750ml air, dan 100 gram gula ...

cara membuatnya :-

1) masukkan 750ml air, 100gram gula dan serbuk agar agar ke dalam kuali, panaskan api, kacau hingga mendidih ....

2) kemudian masukkan satu tin sweet corn ke dalam kuali, kacau hingga rata

3) tutupkan api, dan letakkan agar agar tadi ke dalam loyang untuk disejukkan ...


mrs pip bahagi dua agar agar coz the loyang quite small,
kalau ada loyang besar, boleh ja masukkan semua sekali ...

4) bila agar agar dah sejuk, no more asap asap, so bolehlah chill kan di dalam peti sejuk korang about 30 minutes gitew before korang kudap kudap ... mmg sedap kalau dah chill kan, dengan cuaca yang panas, lagi sedap kalau dihidangkan bersama minuman sejuk ....

p/s: mrs pip guna 750ml air walaupun instruction pada kulit agar agar tu suruh guna 1liter air, coz mau campur dengan jagung kan, nnt kalau terover air nya, agar agar akan jadi lembik ... and gula pun mrs pip kurangkan from 200gm to 100gm only ... mr.Husband not really love if it is too sweet ...


mrs pip and mr.Husband mmg suka jer makan agar agar ni, 
terus rembat masuk mulut tak hengat benda lain ...

gummypie makan jer agar agar ni, tp bila part jagung tu, dia buang ...
gummypie maybe tak suka kot dengan jagung .... hurm...

happy weekend semua.

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017