test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Monday, 12 June 2017

Stailista raya Mrs Pip bertemakan GREY

hi there,


ada sesiapa yang dah start shopping baju raya? eh eh, kot kot bukan dah start shopping, tapi dah selesai membeli belah pakaian raya ... hurm, mrs pip juga yang ketinggalan ni, tak shopping apa pun lagi ...

raya korang tahun ni tema baju apa? mrs pip nak tema GREY ... siapa yang suka dengan tema GREY, nampaknya kita boleh jadi kamceng T_T


mrs pip plan nak pakai baju kurung dengan sedikit potongan moden ... I am preggy, jadi biarlah baju tu nanti sedikit flare (kembang) T_T

dan untuk mr.Husband dan lil' armies pula, nak pakaikan these three men in my life ni KURTA ... bukan main trending lagi kurta kan, so sesekali ikut trend, asalkan trend tersebut bersesuaian dan sedap mata memandang, aiseh :) ...

korang dah beli tak baju raya? sesiapa yang malas nak bershopping kat mall tu, bolehlah join sekaki dengan mrs pip shopping online sahaja ... tak perlu nak bersesak sesak kan, just sit, relax and chill sambil jari jemari browsing sana sini mencari pakaian yang diidamkan ...

eh, tak perlu nak susah susah, LAZADA kan ada ... rambang mata nak memilih kat LAZADA ni ... jom tengok pakaian raya pilihan mrs pip di laman web LAZADA ...


pilihan pertama mrs pip, Lara Nour Baju Kurung Husna (Grey), walaupun baju ni sangat simple, but still you could find the elegance in it .... cutting baju kurung ni sangat menepati citarasa mrs pip, modern with a bit flare cutting. nak details, klik sini


yang ni pula pilihan seterusnya, Jelitasara X Lazada Kurung Belle (Blue). walaupun tema pakaian pilihan ialah Grey, masih mengekalkan eleman Grey, kali ni mrs pip memilih printed fabric with blue floral ... aiseh, takkan nak semua grey sehabis-habisnya kan, nak lah juga ada bunga bunga sikit ... wanita dan bunga berpisah tiada lah katakan. nak detail, klik sini


dah ada baju kurung, now kena pilih shawl pula ... mrs pip sangat sukakan printed shawl ni keluaran OWL BY NORA DANISH, bolehlah dipadankan dengan baju kurung pilihan pertama mrs pip tadi T_T nak detail, klik sini


dan nak matchingkan pula dgn baju pilihan kedua, mrs pip memilih Jelitasara X Lazada Qisha Instant Shawl ni pula .. dah baju ada floral printed kan, so biarlah shawl ni plain grey saja ... nak detail, klik sini


untuk mr.Husband yang tercinta pula, nak padankan dengan Murzaman Kurta Amin (Grey), sedondonlah dgn baju pilihan pertama mrs pip tu kan ... muehehe ... nak detail, klik sini


untuk lil' Iman dan lil' Amin pula, kurta yang menjadi pilihan mrs pip ialah Kurta Genius For Kids, dan pilihan warna haruslah dark grey, dah namanya pun anak kecil kan, biarlah warna gelap sedikit, so kalau mereka makan comot, tak lah nampak sangat baju tu terkena kotoran, hehe. nak detail, klik sini


mr.Husband dan lil' armies dah ada sandal untuk raya, tinggal mrs pip lagi yang belum beli sandal raya. since zaman berkasut tinggi sudah lama ditinggalkan sejak menjak bergelar mommy ni kan, I is cannot nak dukung anak dengan kasut tumit tinggi, so yang menjadi pilihan alternatif ialah kasut berplatform, dan penting untuk kaki berasa selesa ketika memakai ...

mrs pip berkenan sangat dgn Hush Puppies Noel Russo Platform Sandals , moreover jenama Hush Puppies ni memang tidak mengecewakan ... nak detail, klik sini


jadi, korang semua dah buat pilihan tak untuk bergaya di hari raya nanti? yeah, mrs pip dah! .... kalau korang dah memang tak sempat nak membeli belah kat shopping mall, just grab kat LAZADA, pilihan banyak sangat, lagi lagi dengan harga diskaun yang hebat!

Marhaban Ya Ramadhan.

nak info info kat korang semua, Lazada sedang menjalankan SALE sempena raya ni tau, RIANG RAYA SALE (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) sedang berlangsung dari 19 Mei sehingga 30 Jun (dan harga hebat diskaun istimewa sehingga 90%!)

cheers.

24 comments:

  1. dah beli baju tuk raya bulan 3 aritu 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awalnya Dieb shopping ...

      Delete
    2. sebenarnya bukan baju raya, tapi alang2 belum dijahit panggil lah bj raya 😂

      Delete
  2. Wahh kemaheenn lagik tu.. Lea pakai jubah jerk.. Nak pakai kurung memang tak lepas dah.. hehe.. Ramai pilih kurta tahun ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt once perut mrs pip dah gelembung sebesar belon, sama lah takkan muat dah berbaju kurung ...

      Delete
  3. kelas la shopping sekarang, dekat rumah je online. mudah, senang tak payah sesak kan. tp saya belum lagi mencari baju. mungkin minggu depan

    helloaiman

    ReplyDelete
    Replies
    1. T_T ... sekarang kan senang, byk sangat website jual pakaian online, tinggal nak beli ikut kemampuan saja :)
      happy ramadhan Aiman.

      Delete
  4. mudahla nak shopping, takpayah harungi ramai orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, setuju dgn Rai.
      dah shopping baju raya tak?

      Delete
  5. Grey pun cantik mrs pip. Kalau kena gaya, nampak elegen tau.

    By the way, Good luck dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana pun join contest ni kan, Ana pun goodluck juga tau ...
      sesekali nak juga cuba warna yang jarang digayakan...

      Delete
  6. CCL next week baru nak shopping2 baju raya ..insyaAllah tema raya tahun ni colour royal blue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Royal blue sangat cantik ... mrs pip pun suka warna tu.

      Delete
  7. Eh! samalah pilihan hati Mrs. A pun grey jugak.

    Cantik owl by ND tu floral memang sesuai dengan plain kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrs pip jarang sgt pakai grey, sesekali nak juga merasa .... hehe.

      Delete
  8. Lawa-lawa bajunya tu. Good luck mrs pip

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Dear...
      join tak contest ni? jom meriahkan ramai2 join.

      Delete
  9. elsa tahun nie gold! hikhik. goodluck mrs pip :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah lagi cuba warna Gold ...
      nnt sharekan gambar ok, nak tengok juga tema Gold ...

      Delete
  10. Wah, seronoknya dapat beli baju dekat online.. =) saya pun xde tema lagi, sebab tak terfikir lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa lagi nak fikir, sempat lagi ni kalau nak fikir tema apa...cepat2 cari tema ok...hehe.

      Delete
  11. Yeah!! Lazada kan ada.. shopping jom.. hehehe
    All the best Mrs Pip..

    ReplyDelete

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017