test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 4 June 2017

(PAPN Membakut) Perkembangan lil' Iman 4 tahun di Permata Playschool

hi there,

so last week tu mrs pip hadir ke playschool lil' Iman utk bincang perkembangan lil' Iman. so jumpalah dgn cikgu Edayu, cikgu yang bertugas untuk menjaga dan mendidik lil' Iman ....


ni buku rekod pentaksiran perkembangan kanak kanak permata
yang ni lil' Iman punya 


banyak juga cikgu Edayu terangkan mengenai perkembangan lil' Iman ... so buku pentaksiran tu, mana - mana item yang sesuai diisi oleh cikgu, so cikgu akan isi dan buat catatan, manakala mana - mana yang parents sesuai isikan, maka tanggungjawab parents utk isi ....

yang kat atas tu, diisi oleh cikgu Edayu ....

antara catatan yang dibuat oleh cikgu Edayu

1/ Iman tidak sabar dan suka ambil mainan yang dia suka
2/ Iman kalau tidak mahu buat dia akan berkeras

mak oiiii, oh my anak! eh, tapi item pertama tu memang mrs pip setuju. bab mainan ni, kalau lil' Iman dah suka, walhal bukan mainan dia pun, lil' Iman perasan lah tu mainan tu milik dia sorang, langsung tak nak share .. kat rumah mmg selalu lah mcm ni, hurm.

yang item ke-2 tu, betullah juga ... our lil' Iman ni kalau mrs pip suruh baca doa makan, kalau mood lil' Iman tak elok, dia berkeras tak nak baca, siap cakap bagitau kat kitorang "Iman tak nak bercakap" ... amboi! lil' Iman ....


yang ni pula, catatan cikgu Edayu "boleh jawab pelbagai soalan" ....

sampai cikgu Edayu cakap, bukan setakat bileh jawab soalan, malah paling terrer bercakap dalam kelas, pantang ada peluang bercakap, laju lil' Iman pot pet pot pet, sampai pening cikgu Edayu dibuatnya ....

maaflah ya cikgu, anak siapa lah agaknya ni yer? hehe ... lil' Iman kalau kat rumah, selalu suka sangat bertanya ... eloklah banyak bertanya, banyak pengetahuan kan ...

tapi lil' Iman ni suka tanya soalan yang sama berulang kali ... adoi. kat sekolah pun sama, cikgu Edayu bgtau, lil' Iman selain boleh jawab soalan (tolak tepi jawapan betul atau salah yer), memang suka bertanya berulang kali benda yang sama ...

so, mrs pip bgtau cikgu Edayu, kalau lil' Iman byk bertanya, cikgu Edayu jgn jawab tau, tapi kena soal balik lil' Iman soalan yang sama, so biar lil' Iman jawab sendiri soalan dia tu ... and in fact, lil' Iman ni bila dia bertanya, maka dia mmg dah tahu jawapannya ...huh!


bab mengira, kenal warna dan bentuk asas ni, alhamdulillah lil' Iman memang tahu, dah hari hari kat rumah kena belajar benda ni kan ...



so ringkasan penggal pertama cikgu Edayu dah buat ... dan semua memuaskan cuma lil' Iman still perlu improve aktiviti motor halus, seperti menulis dan mewarna ... 

tu je lah antara perkembangan lil' Iman buat masa ni selama 3 bulan lil' Iman berada di playschool ... just hope to see more improvement in the coming months, insyaallah .... and hope lil' Iman kurang sedikit talkative nya tu ...dui na si Iman :( grrrrr ..........

-Promo GA-

jom join GA sahabat blogger, Elsalicious
klik banner

dan jom pakat ramai ramai join GA mrs pip juga
klik banner 


cheers.

6 comments:

  1. masa sofea tadika ada laporan perkembangannya.. suka tengok...

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #30.

    Blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2017/05/senarai-url-blog-30.html

    Keputusan pemenang akan diumumkan pada hari ini. Gud luck.

    - Mia Liana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus juga kan bila ada pentaksiran perkembangan anak anak ni,
      So parents bolehlah tau perkembangan anak anak di sekolah...
      Thanks Mia bw here.

      Delete
  2. Alhamdulillah.. semoga Lil Iman akan terus cemerlang..

    ReplyDelete
  3. Detail nya laoran, bagusnya tadika ni. Suka cara akak tanya balik iman, macam tu pon boleh galakkan dia cari jawapan sendiri. boleh try kat sepupu yang kecik tu haha

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helo dear, tq visit blog mrs pip.
      Dulu mrs pip asal anak2 bertanya, mrs pip bagi jawapan,
      Tapi end up mrs pip perasan cara mrs pip tu buat anak2 malas berfikir.

      Delete

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017