test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Saturday, 17 June 2017

Let's gardening : teaching lil' Iman the name of the plants

hi there,

as usual, I have to submit lil' Iman's monthly documentation work. eh, ingatkan bab bab assignment ni dah boleh tolak tepi since no more study and retire jadi engineer kan, mak oiii budak playschool pun nowadays WAJIB hantar assignment T_T ... aiseh.

this time, I'll go with the monthly theme. asyik selalu hantar assignment lari dari tema bulanan, theme for this month >>> plants <<< ... since the theme is not so specific, so whatever title about plants will do T_T ...

lil' Iman still quite young, it's hard to explain to him how the tree has its fruit, very science la kan, maybe have to wait when lil' Iman is 6 years old kot baru boleh explain kat dia all these things.

mr.Husband brought lil' Iman to our very small little garden the other day where mr.Husband planted some fruit tree and vegetables, doakan lah pokok buah-buahan kitorang menjadi buahnya yer ...

let's check it out!


watering the cucumber plants


turmeric plant


sweet lime tree (pokok limau manis)


longan tree


tarap tree


dragon fruit tree


guava tree


coconut tree


apple-mango tree


loofah vegetable plants(petola)


chili tree


decorative tree
some called this 'the feng shui tree'

so, that's all for now ... and, since I need to comply with the monthly 4 credit hours, seems like I have one more hour to fulfill the requirement ;( ... I'm thinking spend the one hour in the playschool to teach the kids about making the taugeh ...anyone love taugeh here?  ...

ada sesiapa tak yang tahu macam mana nak buat taugeh gemuk? aiyo, hari tu mrs pip buat eksperimen kan, taugeh tu tak seperti yang dibayangkan :( ... all my taugeh so kurus and panjang2 ... I nak yang gemuk gemuk mcm jual kat pasar tu!


see my taugeh, panjang panjang kurus kan .... nampak tak menarik ;( ... so sesiapa yang ada link tentang pembuatan taugeh gemuk tu, kongsi dengan mrs pip ok. thanksss so much.

p/s: mrs pip dah google, tapi still kalau ada yang dah bereksperimen sendiri berjaya dapatkan taugeh gemuk, share info tau.

have a nice weekend.

cheers.

10 comments:

  1. Sy yg dah besor ni pun kadang2 nda tau/kenal nama pokok 😂 Lagi2 sayur jenis daun

    ReplyDelete
  2. What a handsome boy you hv.

    I love gardening too.

    ReplyDelete
  3. Tahniah.
    Subur menghijau tanaman2nya.

    ReplyDelete
  4. Wah!! Dasyat juga kebun Mrs Pip.. Sha tak suka taugeh.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Wah bestnya berkebun...Bagusla kalau sayang tumbuhan

    http://tarotthefool.blogspot.com/2017/06/perbezaan-uni-life-dan-matriks-life.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope berbuah lah kebun mrs pip ni...

      Delete

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017