test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 14 May 2017

DIY kad HARI GURU; edit guna CANVA

hi there,

since hari guru is coming very soon, so rasa terpanggil pula mau buat kad hari guru untuk cikgu cikgu di playschool our lil' Iman ....

mula mula tu, better beli ja kad yang sudah siap, kan senang .... then terasa ingin mencabar diri sendiri untuk DIY kad hari guru tu .... boleh ka tidak ni buat sendiri DIY kad hari guru tu?

fikir punya fikir, memang idea ke laut sungguh, last last try la design guna CANVA .... buat yang simple simple saja, boleh la utk beginner mcm mrs pip ni kan ....


so utk cover depan, cenggini la designnya ...


inside pula, mrs pip buat dua design ....
design #1 .... MANY THANKS


yang ni pula design #2 ... YOU ARE STELLAR

kata-kata inside the card tu memang mrs pip saja buat yang very simple .... tapi still boleh di kira kata kata awesome , eh ... awesome ke? hehe ...

esok esok, mrs pip sharekan kad yang dah siap ok .... cantik tu tak lah cantik mana pun, tapi happylah juga dapat buat DIY kad hari guru sendiri *at least ada effort la juga* ... hehe.

p/s: I is jeles dengan kad kad awesome dari blogger cik Farrah tau ... bila lah mrs pip nak jadi pro mcm cik Farrah tu yer ... ???



No comments:

Post a Comment

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017