test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Tuesday, 30 August 2016

Missing the TRAM again !

hi there,

it was another Sunday T_T

mr.Husband ajak pigi zoo , last time we went there was on Dec 2015 klik sini entry terdahulu ...

sebelum tu, for any parents yang ada anak kecil, pls ensure you ols datang ke zoo dengan CARA yang BETUL!

1/ get a stroller for your small kids
2/ check the weather
3/ everyone must be healthy

ok, it's just a lame excuses for some parents like us....

ceritanya begini:-

1st time datang zoo with our 2 little kids, only lil' Amin yang duduk dalam stroller, while lil' Iman have to walk. the problem is, bila lil' Iman malas nak berjalan, dia minta daddy dukung , and it's not easy to carry a child pusing tawaf satu zoo T_T

then, cuaca pula tidak menyebelahi kami. tengah happy happy berjalan sekitar zoo, hujan pula turun dengan lebat , so end up we stayed in the gazebo for hours! nasib baiklah ada tempat berteduh ;( sob sob ....

lagi satu, semua ahli keluarga WAJIB sihat walafiat ketika melawat zoo. bayangkan kalau ada yang dah best best datang zoo, tiket masuk dah beli, then baru selangkah dua berjalan dah cirit birit or sakit kaki :( ouch!

be prepared parents.


we missed the TRAM again when we arrived that day. the 2nd visit hari tu memang teringin mau naik TRAM, tapi we missed the schedule, and kali ni pun sama juga.

TRAM SERVICE info:-
Everyday 10am, 11.15am, 2pm, 3.15pm ....
tiket untuk naik tram ni boleh dibeli di depan tiket kaunter, RM2.00 seorang.

nevermind, lupakan TRAM itu. nextime ja baru naik, ok.


kami datang zoo sekitar jam 2.30pm , then the staff bagitau ada animal show, so mrs pip terus ajak mr.Husband lepak2 around the amphitheater  where the animal show will be held ... and kebetulan it's RUSA feeding time ...

see, the happy kids dapat bagi rusa rusa tu makan.

and kali ni, kami datang dengan dua biji stroller, masing masing sorang satu duduk dalam stroller ... lucky both of them duduk penuh sopan T_T

we spent agak lama juga bagi rusa rusa ni makan sementara menunggu 'animal show' di amphitheater berdepan dengan kandang rusa ni.

Animal Show ni dibuka setiap hari kecuali hari Jumaat , tapi akan dibuka sepanjang hari sewaktu cuti sekolah, dan cuti umum. Jadual untuk animal show ni dua kali sehari, 11am dan 3.15pm. ... free seating... so, masuk awal, dan 'chop' la tempat masing masing, first come first serve.


we went inside a bit earlier, kononnya mau 'chop' tempat yang strategik. tapi sabar je lah dengan anak anak yang tak reti duduk diam. kejap lari sana sini, kejap lompat sana sini, kejap kutip segala daun dan batu , haish! .... stroller di larang untuk dibawa masuk, kena parking depan pintu masuk amphitheater ni .... tapi, nak sangat bagi lil' Iman tengok animal show tu , so sabar ja till the show started.

ambil gambar pun posing semua 'comot-comot', cuma ni ja satu gambar yang agak 'sopan santun' ....


see la perangai lil' Iman tu, bukan nak duduk diam .... segala benda dia mau kutip , haish !

kita layan the animal show ...


ni burung macaw, this bird can live up to 70 years! OMG ....



burung terbang atas kepala , lil' Amin langsung tak excited , hurm. dia lagi asyik main still camera mrs pip , hurm.


lupa la apa nama haiwan ni *sungguh mrs pip ni kalau masuk bab haiwan memang gagal* .... sorry, sungguh mrs pip lupa nama haiwan ni .. haiwan ni ada deria bau yang kuat ...



dude, where is the food?


the snake show ...
salute to the girl! relax ja dia angkat ular sawa batik tu ....

end of the show, penonton dibenarkan bergambar with one of the bird and snake yang terlibat dalam persembahan, but NO TOUCH ok ... just ambil gambar ja ...



kita pun ambil gambar dari jauh ja, just kenangan untuk lil' Iman ... lil' Iman kalau boleh nak sangat la sentuh burung tu kan, but of course cannot ... burung tu boleh gigit jari korang sampai putus! .... dari kejauhan je la ye lil' Iman mommy ambil gambar ... meanwhile lil' Amin dah tak boleh duduk diam dalam riba mrs pip, dia nak turun, grrrrrrrrr ....

lepas habis animal show tu, mrs pip and the mr.Husband bawa lil' armies tawaf zoo, tapi kami tak cover semua area, coz it's kinda late sudah, memang tak sempat nak tawaf semua ... 

and mrs pip snap some of the animals ... tak snap semua , yang gajah tu pun tak snap coz khusyuk sangat layan lil' armies tengok gajah sampai terlupa nak snap padahal gajah tu sangatlah dekat dengan kitorang time tu ;(((( 




ok lil' armies, time to go home ... but lil' Iman still khusyuk nak tengok sang kancil T_T


tu je lah our short trip ke zoo lok kawi. 

kalau datang sebelah pagi, make sure bawa payung coz cuaca mmg panas, dan kalau boleh bawa sekali kipas tangan, seriously you might need it.

tapi kalau datang sebelah petang around jam 2pm mcm tu, cuaca dah redup sikit, no need payung or kipas tangan ....

so anyone yang datang ke zoo dan nak naik tram atau tengok animal show tu, make sure timing datang ke zoo ngam dengan jadual tram atau animal show tu ...

ni pun dah lawatan yang ketiga kali with lil' armies, tapi tak pernah jemu ... next time insya allah akan datang lagi T_T ... bayaran masuk pun just RM10.00 per adult, kids below 3 years old percuma .... daripada nak bawa bebudak berdua ni jenjalan gi shopping complex , better la bawa yang closer to nature ... 

kalau kat shopping complex, gatal ja hati nak beli itu ini, better la kat zoo spend some quality time with the kids, moreover jimat $$$ , hehe.

eh, esok hari merdeka ke - 59 ... any planning? anyway, happy merdeka day.

cheers.



Wednesday, 24 August 2016

Cerita diet bulan ke sepuluh

hi there,

my current weight memang malas nak cerita.

berbulan bulan berusaha mau buang this lemak 3kg yang very degil, tapi still tak berjaya.

so last time timbang berat badan was in mei kan,  berat was 63kg.

this time pun sama juga, berat tak turun statik ja ....

;( walhal usaha sudah di buat, tapi still no progress.

maybe ada silap in my diet plan.



so what now?

stop it

it's been 10 months now since mrs pip start ber-diet sakan, dan memang nak buang 10kg lemak ... tapi memang tak nak buat diet yang drastik, so bagi masa 1 year untuk buang that 10kg lemak ... now dah 10 months, tapi that 3 kg lemak degil tak nak hilang ....

I've been thinking to stop my diet plan, but I have 2nd thought ... I should just proceed on diet for the remaining 2 months to myself ...  and for these 2 months time, I should keep calm, no stress , relax and plan wisely with my diet.

I'm no taking any diet pills or supplement, so I just need to see where is my mistake and improve the situation.

will come out with my 2 months diet planning soon.

till then, happy pilates.

cheers.


Ivy Lim the first 'POKEMON MASTER'

hi there,

so that pokemon game is  really a serious business!

recently, Ivy Lim has become the first POKEMON MASTER for FUNZING.

more than 1000 applicants around the world apply for the job POKEMON MASTER, but the lucky IVY LIM from SINGAPORE manage to catch all the pokemon thus entitled her to become the POKEMON MASTER , and will work with FUNZING with $1000 salary per month for POKEMON GO events.


 
deal.

so people out there who is still trying to catch POKEMON, all the best dude.

waste no time perhaps, the choice is yours.

cheers.

source, click here


Budak 5 tahun mati dipenggal gara gara duit!

hi there,

istighfar banyak2 bile terbaca Yahoo! News berkenaan budak 5 tahun yang mati dengan kepala putus! sungguh durjana pembunuh budak ni .... apa dosa budak berusia lima tahun ? kejam sangat pembunuh tersebut ...

kanak-kanak yang dikenali sebagai Edrus telah diculik pada 11 Ogos lalu di sekitar surau berhampiran rumahnya di Jinjang Utara, dan seminggu selepas penculikan, mayat mangsa ditemui berhampiran zoo negara dalam keadaan yang menyedihkan, badan mengurai tanpa kepala dan kaki tangan diikat !

difahamkan, penculik yang disyaki bukanlah orang lain, seorang lelaki berusia 26 tahun bekerja sebagai mekanik , iaitu abang tiri ipar mangsa tersebut (step brother-in-law) , dan difahamkan salah satu teori kenapa mangsa diculik ialah persengketaan wang dengan keluarga mangsa.

grrrrrrrrrrr, marah dan benci serta perasaan sedih bercampur baur dalam diri mrs pip ... sungguh berita seperti ini sangat menyedihkan dan menakutkan ... people nowadays semakin kurang rasa KEMANUSIAAN ... he is just 5 years old dude, and you are 26 years old! how come you have no MERCY? ....

apa yang kau akan rasa kalau kepala kau kena penggal, dibuang di hutan, sambil kaki dan tangan diikat? .... $%&*(%%@!!!!

sumber asal di sini



kepada keluarga mangsa, semoga kalian semua dilimpahkan rahmat oleh Ilahi, dan semoga kalian tabah menghadapi ujian berat ini.

innalillahi wainna lillahi rojiun.


Tuesday, 23 August 2016

Riang ria Lil' Amin 21 months old clinic time !

hi there,

hampir dua minggu lewat untuk bawa lil' Amin buat check-up berkala di klinik ... kemarin baru dapat bawa , but it's ok nurse tak bising bising coz mrs pip tak bawa on time, lagipun ni just check-up biasa for 21 months old toddler kan ... hurm, lagi 3 bulan lil' Amin turns 2 years old.

eh, cepat masa berlalu. dah nak masuk 2 tahun dah ....

mrs pip asked mr.Husband dropped kan saja lil' Amin and I di klinik, no need to wait for us, while lil' Iman pula mrs pip minta mr.Husband bawa jalan jalan ... nowadays bila ada extra stroller, mcm senang pula pergerakan ... just lil' Amin, mrs pip and the lucky stroller T_T

lil' Amin memang suka ja naik stroller, dia suka kena tolak pusing pusing ;) seronok kot ;p

lepas dropped kan kami, mr.Husband pun pergi with lil' Iman ... lil' Iman ni kalau setakat dia dan his daddy jalan berdua, dia punyalah 'taat' dengan perintah daddy, no grumpy no naughty ... senang ja mr.Husband bawa dia jalan jalan, moreover he needs no stroller dude! ...

tapi kalau mrs pip ada, lil' Iman banyak sangat karenah mau minta perhatian ... hishhhh, kan bagus kalau boleh 'kuai-kuai' , mommy tak la pening pening.

so, dah sampai klinik, as usual kena ambil nombor giliran kan, then tunggulah kena panggil masuk ... sebelum masuk jumpa nurse, kena timbang and sukat tinggi dulu ... lil' Amin ni penakut sikit, tim mrs pip timbang berat tu, lil' Amin keep saying "no no no no no" tak nak berdiri atas penimbang ... pujuk punya pujuk, akhirnya berjaya juga di timbang.

then sukat tinggi. yang ni lil' Amin mmg langsung tak nak bagi kerjasama. eeeeiiiiiii grrrrrrr mommy jadi beruang kejap. tak lama giliran kena panggil , tapi sukat tinggi tak lagi ni ... jumpa nurse, dia suruh sukat tinggi dulu, so kluar balik bilik pigi sukat tinggi.

this time mrs pip letak lil' Amin atas meja penyukat yang mcm baby kena sukat tuuuu .... lil' Amin menangis kuat! eeeiiiiiiiii, lil' Amin ni, kalau dia dah cakap "no no no no no" mmg sungguh dia tak nak, kalau dipaksa juga, mesti ada drama airmata.


jumpa nurse semula ... dia check BMI for lil' Amin, nurse cakap BMI ok. tapi mrs pip risau lil' Amin ni cuma naik 0.6kg ja since last 3 months ago. current weight 11kg. about his height, lil' Amin naik banyaklah pula 6cm ... current height 86cm. ukur lilit kepala pun just nice. alhamdulillah.

then hari tu lil' Amin ada masalah bercakap, so doktor suruh hantar for speech therapy, tapi mr.Husband refused, so mrs pip pun tak nak gaduh gaduh, moreover setakat lewat bercakap bukan tak boleh bercakap ... hari hari mrs pip ajar lil' Amin bercakap dengan nada slowwwwwwwww motion , contohnya kalau lil' Amin tunjuk satu barang let say pokok, mrs pip akan cakap pooooooo-kokkkkkkkk, then kena ulang 10x, 20x benda yang sama sampai lil' Amin respon untuk cuba sebut apa yang mrs pip sebut T_T

after 2 weeks buat latihan mcm tu, nampaklah perubahan pertuturan lil' Amin T_T nowadays, lil' Amin dah boleh bercakap dengan baik, dan siap boleh buat simple sentence such as "Amin mau daddy" , "want mom-mom (makan)" , "want minum" ....

eh, tetiba hujan lebat ... angin pun kencang ... sambil sambil tunggu mr.Husband datang ambil lil' Amin and mrs pip, since nothing to do kan, mrs pip main nyanyi with lil' Amin ... dia tak suka kalau mrs pip nyanyi suara mommy sedap sangat buat lil' Amin jeles , so bagi dia que utk nyanyi , dengan semangat dia nyanyi A-B-C-D then dia tepuk tangan then dia sambung lagi X-Y-Z ...

eh anak mommy ni, takkan ABCD-XYZ ja, lagi yang alphabet lain tu mana? .... lupa la tu ;p


pasal tunggu lama sangat sampai semua lagu pun kita habis nyanyi, last last kita layan selfie together jer la .......... siap main selfie "big big eyes, big big mouth" la pula .... lil' Amin suka la tew.

lepas dah puas selfie, dia bosan duduk dalam stroller coz dah lama sangat, konon dia nak susu la kan (try to wean off, mrs pip sengaja bawa susu botol), so bagi la susu botol, setakat dua tiga teguk tu dia minum la , lepas tu habis dia kerjakan ...

see la gelagat lil' Amin ni, siap duduk atas lantai lagi ... nevermind lah, asal jangan nangis or grumpy or odd request ... just explore the world happily T_T muehehe.

selama kita lepak lepak kat klinik tu, ada budak nak sangat berkawan dgn lil' Amin, tapi anak mrs pip yang sorang ni jenis yang sangatlah tak friendly ......... grrrrr, end up mrs pip la yang layan budak2 yang datang dekat dgn lil' Amin ..... cian budak budak tu, beriya iya nak bercakap dgn lil' Amin, tapi lil' Amin 'buang muka' , ouch! malu mommy . ngee.

anyway, semoga lil' Amin membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh. insya allah.

cheers.


Monday, 22 August 2016

Ada hati nak beli Samsung Galaxy Note 7 ... tapi ???

hi there,

hurm .... baru ja berfikir fikir nak beli a new smartphone ... hajat di hati tu mmg nak sangat rembat Huawei P9 Plus , hohoho!  kemudian tu fikir balik , eh better beli Samsung Galaxy Note 7 takpun Oppo F1 ... aduhai, pilihan oh pilihan ... kemudian gatal hati nak beli iPhone la pula ...

eh, tapi tadi terbaca entry pasal Samsung Galaxy Note 7 di entry Ben Ashaari, klik la sini ... ada komen negatif dari pengguna Samsung Galaxy Note 7  ... ni yang buat pre-order hari tu kan, Samsung Note 7 dah delivered kat customer yang buat pre-order sebelum ni ...

yang Oppo F1 tu pun hari tu open for pre-order kan ... bukan main lagi gambar selfie Nora Danish tu, nampak mmg cantik ... Ayda Jebat pun cantik juga ... eh, Ayda Jebat ni dah jadi duta untuk Oppo F1 juga ka? ....

since review Sambung Galaxy Note 7 mengecewakan by user yang dah received smartphone dorang ni , better wait and see apa pula review pengguna yang receive Oppo F1 dorang kelak .... kalau review BEST, nnt boleh fikir juga sama ada Huawei P9 Plus or Oppo F1 ...

iphone 7? ... hahaha .... iPhone best juga, tapi yang latest iPhone 7 ni, kena tunggu review pengguna ... tapi mrs pip maybe takkan guna iPhone la kot,mcm not into me la ....malas nak SYNC lagu dalam iTunes di laptop masuk iPhone ... muehehe ....

kalau korang nak cari DIY photobooth props,
bolehlah cari di LAZADA ...
harga pun affordable.
yang mrs pip beli ni, harga 18.20 for 31 pcs

Samsung oh Samsung .... mrs pip maybe akan STRIKETHROUGH kot jenama SAMSUNG ... maybe tak nak la guna SAMSUNG lagi walaupun selalu TERGODA dengan tubuh badan SAMSUNG yang menawan tapi apalah guna kalau luaran ja nampak cantik, tapi dalaman MENDUKACITAKAN ...

1st experienced dengan SAMSUNG NOTE 1 , ok itu dah jadi barang antik, patut masuk muzium kot NOTE 1 ni .... 2nd experienced dengan SAMSUNG TABLET 10.1 .... punya kita jaga elok elok, tapi hampa juga bila tetiba tablet tu rosak ... bukan heavy user pun , bukan hari2 layan internet kat tablet tu, then hari hari bateri kena caj, tapi tetiba BINGUNG ja tablet tu tak ON, then ON kejap masalah tak boleh caj pula ... haish!!!! mengeluh panjang ............ buying those tablet with a price RM2K is not cheap yo ;(((

bukan benci SAMSUNG, tapi they should improve their product quality.

cheers.


Sunday, 21 August 2016

Meeting Hasnah

hi there,

12 years ago, we shared a same bedroom T_T

huhu.

long time no see dear.

the last time we met was 4 years ago , I was pregnant with my 1st child.

later, we planned to meet but rescheduled for so many times.

and only today we managed to meet, after I have my 2nd-almost-2-years-old-son.

hey babe, stay connected hokey.

and thanks for the meet up.

this time you belanja, so next meet up I'll belanja .... haha.


seriously, the red velvet cake is super yummy.

love you Has, xoxo.


and lil' Amin wanna snatched mommy's red velvet cake !

not today .

T_T

cheers.


Saturday, 20 August 2016

Road to get FREE Huawei P9 smartphone

hi there,


i heard about the brand Huawei just recently when everyone talking about the phone camera . i am not so fond into the smartphone things unless it gives a good camera to me . each person has different 'good' definition , it is subjective to define the word. good camera is not for the selfie things for me though i selfie once in a while *happy face* but a camera that give a real good focus and snap T_T

oh, whatever!

but recently when few people taking photos using this new Huawei P9, and everyone said it's nice, it's better than iPhone, it has good apperture, it's bla bla bla , don't too amused until you try it for yourself T_T deng!

nope, just trust the phone, it's a serious business , the phone camera is amazing. people writing good review not becoz the get paid but becoz they really like the phone like the phone is their new soulmate T_T

i need a new smartphone, and for some reason i still hold my desire to have one becoz i need a smartphone that come with a good camera so that i don't have to invest my money for another camera *but you know what, i still want to buy a dslr* ...

making a decision is not easy, and i wondering how people can make a quick decision to buy things just like in split seconds they know what to buy exactly.

i remember my brother told me how bad i am when come to decision making coz i have to wait 2 years to get a new phone *that was an old 5 years story* ....

not only i need a new phone with a good camera, but i also need a new internet package since my old package is no longer suit my need and the price is way too expensive for me to pay *seriously, it's an old internet package, that you ols need to check your package as well and get the real good one with the best money value*

I check Celcom if i can get a good package ... ok, they have a good deal about the internet package, plus i can get FREE huawei p9 *big smile* ... click here

the package is FIRST PLATINUM, rm150/month ... free Huawei P9 for 2 years contract, and rm800 upfront payment, device price is RM0. T_T

then check for Maxis ....

they have a good deal for Huawei P9 ... with RM63/month , user can enjoy 5GB video streaming data but need to pay 4 months advance for the package to get the free device ... click here

ehem ehem ... ... celcom or maxis?

but this time, i cant wait for 2 years to make a decision huh!  hehehe ...

gonna drag mr.Husband to bring me to sign up for a new internet package and get my new phone! hohoho.

to read Huawei P9 full spec, better click here and to know more about Huawei P9, click here

and if anyone interested to know the difference between Huawei P9 with his another almost identical brother, so called HUawei P9 Plus, you ols should click here.

now, it's either celcom or maxis, and Huawei P9 or P9 Plus? .... hurmmmmmmmmmm

technologies of smartphone are pretty amazing nowadays .... so hard to choose .... but one rule for me is, buy that suit my need . since i am really need a smartphone that come with a good camera features , i guess Huawei P9 is one of those possible device i should put in my to-buy-gadget list.

cheers.


Wednesday, 17 August 2016

Breakfast for 3

hi there,

a simple breakfast for three.

seriously, mrs pip is not a person who can cook.

ok. I can cook.

but ... not a good cook.

hehe.

before kawin, first thing yang mrs pip confessed pada mr.Husband is that "saya tidak boleh memasak" .... hahaha, mr.Husband senyum the he replied "ok, as long as boleh masak nasi, telur goreng, ikan goreng, kira ok lah tu ... boleh makan" ....

gulp gulp ...
masak nasi tick.
goreng telur tick.
ikan goreng CROSS.

haha ...

then confessed lagi .... "tapi saya tidak pandai bersihkan ikan" ....

so dah kawin kan, in our early marriage, setiap kali mr.Husband beli ikan, dia yang akan bersihkan ... then marinate dan packed elok elok ... so nnt bila mrs pip mau masak, tinggal unfreeze ja ikan tu then boleh goreng T_T what a sweet husband you are my mr.Husband.

tapi tu mula mula kawin la .... sendiri kena ada inisiatif belajar untuk bersihkan ikan kan kan kan ... so, after a year and a half, at least mrs pip bolehlah bersihkan ikan dan masak beberapa jenis lauk, tu pun semua belajar dari mr.Husband.

and now, dah ada anak ... muehehe, lil' Iman dah start pandai minta makan itu ini ... siap bagi specific food yang dia mau makan ...

last few days, lil' Iman request nak makan mi goreng.

"mommy cook mi goreng kalau Iman not notty notty T_T so behave yourself ok"

then masuk dapur cari mi kuning, tapi yang ada cuma bihun.

hurmmmmm

never cook bihun. ok pernah lah masak, tapi tak menjadi ;( ...
bihun hancur. ada one time tu bihun bergumpal! OMG .........

bab masak bihun ni mmg a bit phobia.

tapi lil' Iman dah balik balik cakap nak makan mi kan, so kenalah juga masak.

pasal tak pandai masak, kena tanya mr.Husband "eh, how to masak bihun aaaa? mcm mana mau kasi lembut ni bihun?" .... what a stupid question kan ... mr.Husband di gerai makan, if only mr.Husband were here, sure dia yang kena masak.

our breakfast for 3
mrs pip, lil' Iman and lil' Amin
we always share a bowl for our meal
WAJIB

mr.Husband bagi simple instruction , mrs pip follow ja ...

ooooo.... mcm ni pula caranya mau lembutkan bihun, bukan susah pun ....

just rendam 10-20 minutes dalam air biasa hingga lembut ...
ee, so simple kan. Ingatkan kena rebus, hahahah.

part masak.

mrs pip just goreng bawang merah, then masukkan shredded carrot, sedikit garam dan sos tiram., then masukkan telur, masak seketika ... tambah sedikit udang segar, dan masukkan bihun .... gaul rata hingga masak... pastikan garam semua cukup lah rasanya, baru angkat.

tada! ....

siap lah juga bihun mrs pip ni .... dan amazingnya, bihun tak hancur dan bergumpal ... kuali pun bersih ja no melekat melekat mcm dulu dulu tu ....

baru rasa a bit confident untuk masak bihun in the future ....

hohoho.

rasanya bukan mrs pip sorang ja kan yang ada masalah bab bab memasak, muehehe ....
tapi as long as ada keinginan untuk improving ourselves, it's much better than you never try kan ...

cheers.

happy breakfast everyone.


Monday, 15 August 2016

A women called M.O.T.H.E.R

hi there,


I asked myself if I am happy becoming a mother?

YES YES YES

it brings joy into my life
though I lost few things in my life,
but it has been replaced with these two little 'angels'


what's there should I asked more?

thanks Allah for giving me an opportunity to become a women called 

M.O.T.H.E.R




'....so, that's how we spend our weekend.....'

hi there,

lepas gian.

mmg lama sangat ndak datang sini.

huh! ke mana menghilang?

fun time at the beach
ceritanya, selepas beronggeng di Gaya St. , mr.Husband ajak lepak lepak di pantai ... since ada lil' Amin, mrs pip ndak jejak pun kaki di sini ... almost 2 years ! OMG ... where have I been all those years? ... muehehe.

mrs pip and mr.Husband ni pencinta laut ... siap scuba diving lagi, tapi tu dulu lah, sebelum ada anak anak ... now dah ada kids, kita pun pencen sekejap dari scuba diving ni ... maybe tunggu anak anak besar sikit boleh ambil lesen scuba, then kitorang maybe continue la hobi lama kitorang ...

tak buat apa pun di pantai Tg. Aru, just let the kids play with nature, and let them menghadap pasir pantai dan laut ... terperap ja di rumah, bosan juga budak berdua ni .... once in a while daddy belanja makan 'angin' , santai santai mcm ni, best sangat .... bukan senang mr.Husband free kan time dia untuk bawa kitorang jenjalan , what a busy man T_T ... cari rezeki la katakan ....


main doodle doodle di pasir .... ntah apa la yang di-doodle-kan tu ....


lil' Amin tak layan sangat daddy and his big bro main doodle doodle .... dia syok sendiri lari sana sini di pantai .... penat la mommy kejar, kalau tak siap nak masuk air laut ... haish! not this time ok ....


jom layan mommy selfie lagi best! ... siap rebut mommy's drink kan .. lepas tu dia minum sorang sorang tak nak share .... hurmmmmm ....


ni jer la aktiviti di pantai ... habis ja mr.Husband main conteng conteng, lil' Iman pula yang sambung ... lil' Amin tu acah acah jer la mcm pandai melukis, dia tu kejap datang dekat mr,Husband, kejap lagi berlari ke hulu ke hilir .... akak juga yang penat nak mengejar! .... main bubut bubut betullah anak mrs pip seorang ni.


hahaha .... hasil doodle ....
mak aji pip dan bang aji pip T_T ...
insya allah , dapatlah juga merasa kelak jadi tetamu Allah menghadap Kaabah .... amin.


so, at least this one better than our 'party of four' punya gambar time di Gaya St. tu kan, hehehe.... mcm ni la biasanya our gambar ... better than nothing hokey T_T ....


lepas habis main di pantai, ingat nak terus balik rumah .... mr.Husband petangnya ada kerja kena buat, so better balik awal berehat ... budak2 ni pun seawal jam 5am dah bangun ... tapi , still ada sedikit masa, mr.Husband ajak budak2 tengok kapal terbang take-off  ....

lil' Amin whenever nampak kapal terbang take -off, dia cuma cakap "tuuuu naaaaa" .... mcm tu ja lah ... lil' Iman pula lain, siap explain guna tangan mcm mana kapal terbang take-off ... tapi dia ada satu ayat unik untuk explain kapal terbang take - off ...

"daddy, kapal terbang gule ... kapal tu dia gule gule mcm begini" .... 
sambil buak aksi kapal terbang take-off guna tangan ....

hurm .... ok lil' Iman, mommy and daddy faham ... tapi gule - gule ???? seriously? .... ni siapa yang ajar ni? .... ngee.


bon voyage
fly safely

so, that's how we spend our weekend ..... a simple outing yet meaningful .... what a quality time spending with the kids, itu yang penting .... T_T

have a great time spending with your loved ones , everyone T_T


Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017