test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Hangat Di Lazada

Thursday, 24 September 2015

Beli Bedding Set murah , hanya di Lazada !

salam semua .... selamat hari raya korban :))

mrs pip hari tu beli bedding set di Lazada ... beli yang murah murah ja .... bedding set 350TC ja, bukan yang premium punya, well shopping tu mmg la shopping, tapi mesti ikut bajet memasing kan .... lagipun, kalau beli premium, nnt yang sampai below expected level, so tanggung la sendiri kan T_T ....


Cotton feel microfibre comforter set - Chester whimsical touch


siap angkut comforter tu pigi hotel, buat mcm ala ala tatami mat :)

harga bedding set ni (queen size) just RM127.80 and yang bestnya it's free shipping and siap hari tu beli ada discount RM5.80, so mrs pip just pay RM122.00 ... price is reasonable with the thread count kan ... mmg cari 500TC hari tu, tapi tiada ... bed sheet ni soft , ok ja mrs pip rasa *kita ni kan marhaen jer*...


untuk super single pun ada ... ni harga RM30.00 time beli di Lazada


happy lil' Iman in his new bedsheet ... 
lil' Iman said "mommy, jom kita di bilik o-oi *sleep*"

so, anyone wanna cari barang barang yang murah, apa kata try beli di lazada .... :)



Wednesday, 23 September 2015

Holidays-way like Mr.Husband with Atlantic 200 ... T_T muehehehe T_T

Salam semua ....

Hari yang indah untuk mr.Husband bersiar siar bersama his cute boat :) , memang buat hati mrs pip manyak cemburu ohhhh .... kita pon mau juga naik itewww boat ma!


mr.Husband happy face T_T




seronoknya berdayung
~row row row the boat~





sungguh santai






 pusing pusing kolam dlm taman


the inflatable boat ~atlantic 200~

memandangkan our little garden tu ada kolam yang sungguh la cetek, kononnya untuk ternak ikan air tawar *tapi projek ikan air tawar memang buat mrs pip tawar hati*, tapi mcm ndak juga jadi jadi tu projek, so better buat projek lain kan *back up plan ma* ....

setelah berfikir fikir since hari tu, mrs pip fikir better manfaatkan kolam tu sebaik baiknya dan yang paling penting hati boleh gembira, so dengan akal yang sungguh cerdik wife si mr.Husband ni, mrs pip pun proposed la "better beli inflatable boat ni kan, mesti best bagi lil' Iman and lil' Amin main" sambil tingu muka mr.Husband dengan penuh harapan dia bagi green lite untuk beli inflatable boat itewww .....

mr.Husband ni mmg suka ja layan wife dia ni yang memang sengal kekadang untuk beli mcm mcm barang, so tanpa fikir panjang, mr.Husband cakap "belilah kalau mau, bagus juga ni".... *jangan jeles*, ngee...

yeah! 99juta kali senangnya dalam hati, kalau pucuk dicita ulam mendatang kan, ahaks! so, lepas ni memang bukan sahaja boleh berpiknik in our humble garden tu, tapi boleh bermain dayung sampan woooo ..... memandangkan kos sara hidup semakin meningkat, so kena cari jalan untuk berhappy hour cara kos efektif *murah* ..... siapa mau join berpiknik dgn mrs pip? ada pakej berpiknik dan berdayung sampan, dan juga aktiviti petik roselle! hoooray .............. harga pakej percutian mcm ni murah jaaaaaa , RM20/pax, makan ditanggung ... nnt boleh buat barbeque sekali, ngee! 

so parents, kalau korang bosan dgn aktiviti percutian korang yang asyik2 buat benda yang sama, apa kata korang beli inflatable boat yang cute mcm mr.Husband pakai tu, then bolehlah berkelah di tepian pantai sambil main bot, buat BBQ bersana family & friends, mesti best kan!

p/s: snap photos using my cute casio exilim :)

selamat bercuti!

Monday, 21 September 2015

Hunting for Robocar Poli @ Gaya Street! .... Pencarian yang berjaya

entry lewat!

Hari tu sempat pergi tamu @ Gaya Street ... sesiapa yang biasa di KK, mesti tau pasal tamu @ Gaya Street ni every Sunday morning kan ... saja ja ekceli jenjalan, bukan ada barang pun mau beli except kalau terjumpa robocar poli,, sure beli punya! ...


snap snap gambar dulu


daddy yang busy ambil gambar si mommy ...
biasalah kan mommy, mesti mau posing punya!


daddy mithali with his buddies


aksi lil' Iman yang mau ajak si daddy run run

sebelum tu, kitaorang pigi breakfast di kopitiam dulu ... just pilih makanan yang light, coz still awal pagi kan ... malas pula mau makan yang heavy heavy ....


dua kepala botak 


mana daddy ni?


alahai lil' Amin, no mood ka?


eh eh, lil' Iman, tu sanaaaa belakang tu siapa?
macam kawan you la ...


lil' Iman yang posing baik .... 
mentang mentang lah ada kawan sama gundul sana belakang kan ....

lil' Iman said to his daddy
"daddy, tu orang dulchak"

mr.Husband and mrs pip senyum simpul heard lil' Iman's statement


lil' Amin ni very the no-mood
paksa rela jenjalan too early kan anak ...


lil' Iman ndak sabar mau makan


our humble breakfast
porridge lil' Amin tu beli dkt mc'D
lucky mc'D KK ni buka 24hours


si daddy yang happy mau breakfast


so. let's momom

dah makan .... perut pun sudah kenyang .... so let's walk to tamu .... kita tingu apa yang best! since kami sampai awal, still less orang here.... senang ja mau jalan, no langgar langgar bahu ... layan ja ...




lil' Iman berhenti kejap busy tingu bird bird merpati


jalan punya jalan, tada! mommy over excited coz jumpa robocar poli!
so, beli la dua ... satu roi, satu heli ... poli dah beli di cosway that day kan ... 
harga satu rm22, tapi taukeh yang tak friendly tu bagi RM20/box ...
anak punya pasal, kita beli dengan penuh gumbira, RM40 .... 


lil' Iman yang kepenatan, terpaksa lah daddy dukung


eh eh, ada kulintangan la ...


lil' Iman yang mmg super malas mau jalan


last last daddy mmg kena dukung, 
tapi mmg dia ndak sabar mau main si roy,
sepanjang jalan asyik cakap "buka, buka",
minta box mainan tu dibuka


sudi sudi lah bagi charity for the blinds ya


si daddy yang mengelap peluh kepenatan 
jap, berapa mau bagi?


near car park, ni mau balik daaaa


lil' Amin yang tidur dgn nyenyaknya


eh eh, siapa yang curi curi snap mrs pip ni? T_T


lil' Iman ni asyik suruh bukaaaaaaaaaaaaaaa his "roy"


budak busy


trying to open the box


bah, ada momok tu!


ok ok, kejap lagi mommy buka your toys ya,
wait daddy kemas kereta utk masukkan lil' Amin

v
v
v
v
v
layan aksi mommy and lil' Iman :)




so mommies yang mencari mainan robocar poli ni, bolehlah pergi tamu gaya street tu .... banyak banyak yang jual mainan, satu taukeh ni ja yang ada jual robocar poli, stall dia opposite tu agro bank ... 


koleksi robocar poli milik lil' Iman ...
yang 'amber' tu saja mrs pip ndak beli ...
kaler dia pink la, kena wait ada baby girl baru 
boleh buat reason minta mr.Husband belikan, ahaks!

cheers semua ... happy parenting!

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sabahan Bloggers

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017