Wednesday, 24 August 2016

Cerita diet bulan ke sepuluh

hi there,

my current weight memang malas nak cerita.

berbulan bulan berusaha mau buang this lemak 3kg yang very degil, tapi still tak berjaya.

so last time timbang berat badan was in mei kan,  berat was 63kg.

this time pun sama juga, berat tak turun statik ja ....

;( walhal usaha sudah di buat, tapi still no progress.

maybe ada silap in my diet plan.



so what now?

stop it

it's been 10 months now since mrs pip start ber-diet sakan, dan memang nak buang 10kg lemak ... tapi memang tak nak buat diet yang drastik, so bagi masa 1 year untuk buang that 10kg lemak ... now dah 10 months, tapi that 3 kg lemak degil tak nak hilang ....

I've been thinking to stop my diet plan, but I have 2nd thought ... I should just proceed on diet for the remaining 2 months to myself ...  and for these 2 months time, I should keep calm, no stress , relax and plan wisely with my diet.

I'm no taking any diet pills or supplement, so I just need to see where is my mistake and improve the situation.

will come out with my 2 months diet planning soon.

till then, happy pilates.

cheers.


Read On >>>

Ivy Lim the first 'POKEMON MASTER'

hi there,

so that pokemon game is  really a serious business!

recently, Ivy Lim has become the first POKEMON MASTER for FUNZING.

more than 1000 applicants around the world apply for the job POKEMON MASTER, but the lucky IVY LIM from SINGAPORE manage to catch all the pokemon thus entitled her to become the POKEMON MASTER , and will work with FUNZING with $1000 salary per month for POKEMON GO events.


 
deal.

so people out there who is still trying to catch POKEMON, all the best dude.

waste no time perhaps, the choice is yours.

cheers.

source, click here


Read On >>>

Budak 5 tahun mati dipenggal gara gara duit!

hi there,

istighfar banyak2 bile terbaca Yahoo! News berkenaan budak 5 tahun yang mati dengan kepala putus! sungguh durjana pembunuh budak ni .... apa dosa budak berusia lima tahun ? kejam sangat pembunuh tersebut ...

kanak-kanak yang dikenali sebagai Edrus telah diculik pada 11 Ogos lalu di sekitar surau berhampiran rumahnya di Jinjang Utara, dan seminggu selepas penculikan, mayat mangsa ditemui berhampiran zoo negara dalam keadaan yang menyedihkan, badan mengurai tanpa kepala dan kaki tangan diikat !

difahamkan, penculik yang disyaki bukanlah orang lain, seorang lelaki berusia 26 tahun bekerja sebagai mekanik , iaitu abang tiri ipar mangsa tersebut (step brother-in-law) , dan difahamkan salah satu teori kenapa mangsa diculik ialah persengketaan wang dengan keluarga mangsa.

grrrrrrrrrrr, marah dan benci serta perasaan sedih bercampur baur dalam diri mrs pip ... sungguh berita seperti ini sangat menyedihkan dan menakutkan ... people nowadays semakin kurang rasa KEMANUSIAAN ... he is just 5 years old dude, and you are 26 years old! how come you have no MERCY? ....

apa yang kau akan rasa kalau kepala kau kena penggal, dibuang di hutan, sambil kaki dan tangan diikat? .... $%&*(%%@!!!!

sumber asal di sini



kepada keluarga mangsa, semoga kalian semua dilimpahkan rahmat oleh Ilahi, dan semoga kalian tabah menghadapi ujian berat ini.

innalillahi wainna lillahi rojiun.


Read On >>>

Tuesday, 23 August 2016

Riang ria Lil' Amin 21 months old clinic time !

hi there,

hampir dua minggu lewat untuk bawa lil' Amin buat check-up berkala di klinik ... kemarin baru dapat bawa , but it's ok nurse tak bising bising coz mrs pip tak bawa on time, lagipun ni just check-up biasa for 21 months old toddler kan ... hurm, lagi 3 bulan lil' Amin turns 2 years old.

eh, cepat masa berlalu. dah nak masuk 2 tahun dah ....

mrs pip asked mr.Husband dropped kan saja lil' Amin and I di klinik, no need to wait for us, while lil' Iman pula mrs pip minta mr.Husband bawa jalan jalan ... nowadays bila ada extra stroller, mcm senang pula pergerakan ... just lil' Amin, mrs pip and the lucky stroller T_T

lil' Amin memang suka ja naik stroller, dia suka kena tolak pusing pusing ;) seronok kot ;p

lepas dropped kan kami, mr.Husband pun pergi with lil' Iman ... lil' Iman ni kalau setakat dia dan his daddy jalan berdua, dia punyalah 'taat' dengan perintah daddy, no grumpy no naughty ... senang ja mr.Husband bawa dia jalan jalan, moreover he needs no stroller dude! ...

tapi kalau mrs pip ada, lil' Iman banyak sangat karenah mau minta perhatian ... hishhhh, kan bagus kalau boleh 'kuai-kuai' , mommy tak la pening pening.

so, dah sampai klinik, as usual kena ambil nombor giliran kan, then tunggulah kena panggil masuk ... sebelum masuk jumpa nurse, kena timbang and sukat tinggi dulu ... lil' Amin ni penakut sikit, tim mrs pip timbang berat tu, lil' Amin keep saying "no no no no no" tak nak berdiri atas penimbang ... pujuk punya pujuk, akhirnya berjaya juga di timbang.

then sukat tinggi. yang ni lil' Amin mmg langsung tak nak bagi kerjasama. eeeeiiiiiii grrrrrrr mommy jadi beruang kejap. tak lama giliran kena panggil , tapi sukat tinggi tak lagi ni ... jumpa nurse, dia suruh sukat tinggi dulu, so kluar balik bilik pigi sukat tinggi.

this time mrs pip letak lil' Amin atas meja penyukat yang mcm baby kena sukat tuuuu .... lil' Amin menangis kuat! eeeiiiiiiiii, lil' Amin ni, kalau dia dah cakap "no no no no no" mmg sungguh dia tak nak, kalau dipaksa juga, mesti ada drama airmata.


jumpa nurse semula ... dia check BMI for lil' Amin, nurse cakap BMI ok. tapi mrs pip risau lil' Amin ni cuma naik 0.6kg ja since last 3 months ago. current weight 11kg. about his height, lil' Amin naik banyaklah pula 6cm ... current height 86cm. ukur lilit kepala pun just nice. alhamdulillah.

then hari tu lil' Amin ada masalah bercakap, so doktor suruh hantar for speech therapy, tapi mr.Husband refused, so mrs pip pun tak nak gaduh gaduh, moreover setakat lewat bercakap bukan tak boleh bercakap ... hari hari mrs pip ajar lil' Amin bercakap dengan nada slowwwwwwwww motion , contohnya kalau lil' Amin tunjuk satu barang let say pokok, mrs pip akan cakap pooooooo-kokkkkkkkk, then kena ulang 10x, 20x benda yang sama sampai lil' Amin respon untuk cuba sebut apa yang mrs pip sebut T_T

after 2 weeks buat latihan mcm tu, nampaklah perubahan pertuturan lil' Amin T_T nowadays, lil' Amin dah boleh bercakap dengan baik, dan siap boleh buat simple sentence such as "Amin mau daddy" , "want mom-mom (makan)" , "want minum" ....

eh, tetiba hujan lebat ... angin pun kencang ... sambil sambil tunggu mr.Husband datang ambil lil' Amin and mrs pip, since nothing to do kan, mrs pip main nyanyi with lil' Amin ... dia tak suka kalau mrs pip nyanyi suara mommy sedap sangat buat lil' Amin jeles , so bagi dia que utk nyanyi , dengan semangat dia nyanyi A-B-C-D then dia tepuk tangan then dia sambung lagi X-Y-Z ...

eh anak mommy ni, takkan ABCD-XYZ ja, lagi yang alphabet lain tu mana? .... lupa la tu ;p


pasal tunggu lama sangat sampai semua lagu pun kita habis nyanyi, last last kita layan selfie together jer la .......... siap main selfie "big big eyes, big big mouth" la pula .... lil' Amin suka la tew.

lepas dah puas selfie, dia bosan duduk dalam stroller coz dah lama sangat, konon dia nak susu la kan (try to wean off, mrs pip sengaja bawa susu botol), so bagi la susu botol, setakat dua tiga teguk tu dia minum la , lepas tu habis dia kerjakan ...

see la gelagat lil' Amin ni, siap duduk atas lantai lagi ... nevermind lah, asal jangan nangis or grumpy or odd request ... just explore the world happily T_T muehehe.

selama kita lepak lepak kat klinik tu, ada budak nak sangat berkawan dgn lil' Amin, tapi anak mrs pip yang sorang ni jenis yang sangatlah tak friendly ......... grrrrr, end up mrs pip la yang layan budak2 yang datang dekat dgn lil' Amin ..... cian budak budak tu, beriya iya nak bercakap dgn lil' Amin, tapi lil' Amin 'buang muka' , ouch! malu mommy . ngee.

anyway, semoga lil' Amin membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh. insya allah.

cheers.


Read On >>>

Monday, 22 August 2016

Ada hati nak beli Samsung Galaxy Note 7 ... tapi ???

hi there,

hurm .... baru ja berfikir fikir nak beli a new smartphone ... hajat di hati tu mmg nak sangat rembat Huawei P9 Plus , hohoho!  kemudian tu fikir balik , eh better beli Samsung Galaxy Note 7 takpun Oppo F1 ... aduhai, pilihan oh pilihan ... kemudian gatal hati nak beli iPhone la pula ...

eh, tapi tadi terbaca entry pasal Samsung Galaxy Note 7 di entry Ben Ashaari, klik la sini ... ada komen negatif dari pengguna Samsung Galaxy Note 7  ... ni yang buat pre-order hari tu kan, Samsung Note 7 dah delivered kat customer yang buat pre-order sebelum ni ...

yang Oppo F1 tu pun hari tu open for pre-order kan ... bukan main lagi gambar selfie Nora Danish tu, nampak mmg cantik ... Ayda Jebat pun cantik juga ... eh, Ayda Jebat ni dah jadi duta untuk Oppo F1 juga ka? ....

since review Sambung Galaxy Note 7 mengecewakan by user yang dah received smartphone dorang ni , better wait and see apa pula review pengguna yang receive Oppo F1 dorang kelak .... kalau review BEST, nnt boleh fikir juga sama ada Huawei P9 Plus or Oppo F1 ...

iphone 7? ... hahaha .... iPhone best juga, tapi yang latest iPhone 7 ni, kena tunggu review pengguna ... tapi mrs pip maybe takkan guna iPhone la kot,mcm not into me la ....malas nak SYNC lagu dalam iTunes di laptop masuk iPhone ... muehehe ....

kalau korang nak cari DIY photobooth props,
bolehlah cari di LAZADA ...
harga pun affordable.
yang mrs pip beli ni, harga 18.20 for 31 pcs

Samsung oh Samsung .... mrs pip maybe akan STRIKETHROUGH kot jenama SAMSUNG ... maybe tak nak la guna SAMSUNG lagi walaupun selalu TERGODA dengan tubuh badan SAMSUNG yang menawan tapi apalah guna kalau luaran ja nampak cantik, tapi dalaman MENDUKACITAKAN ...

1st experienced dengan SAMSUNG NOTE 1 , ok itu dah jadi barang antik, patut masuk muzium kot NOTE 1 ni .... 2nd experienced dengan SAMSUNG TABLET 10.1 .... punya kita jaga elok elok, tapi hampa juga bila tetiba tablet tu rosak ... bukan heavy user pun , bukan hari2 layan internet kat tablet tu, then hari hari bateri kena caj, tapi tetiba BINGUNG ja tablet tu tak ON, then ON kejap masalah tak boleh caj pula ... haish!!!! mengeluh panjang ............ buying those tablet with a price RM2K is not cheap yo ;(((

bukan benci SAMSUNG, tapi they should improve their product quality.

cheers.


Read On >>>

Shop Your Branded Items at MySale.Com

Shop Your Branded Items at MySale.Com
A Must Try Online Shop for Branded Wear & Goods

Coming Soon October 2016

Coming Soon October 2016
Diet Plan Tips Tricks & Stories
 
Header Background Designed by Freepik